Britt aan de bal

Britt aan de bal is een voetbalserie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. De hoofdpersoon van de serie is Britt, die ervan droomt om ooit in het Nederlands elftal te voetballen.

 

Over de voetbalserie

De achtjarige Britt is gek op voetbal. In het dorp waar ze woont is maar één voetbalvereniging, en zij sluit zich als enige meisje aan. Al snel merken haar teamgenoten dat ze aan Britt een sterke speler hebben. Antoine en Bas zijn daar nog niet helemaal van overtuigd… Britt laat hen zien dat ze met plagerijen om kan gaan en dat ze behalve een goede voetballer ook nog sportief is.

 

 

Waarom deze serie?

In 2017 startte Britt aan de bal.

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voetbal voor vrouwen. Het UEFA Women’s EURO 2017 heeft Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden. Zestien teams, waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus in actie. 

Meisjes/vrouwenvoetbal is de grootst groeiende en populairste sport in Nederland en zal nog meer toenemen vanwege het EK in Nederland. Ook gemengd voetbal is in opkomst. Het werd dus hoog tijd voor een leuke en spannende meisjesvoetbalboekenserie, namelijk Britt aan de bal!

 

Recensies Britt aan de bal

Over ’De aftrap’ kan ik kort zijn, een heerlijk jeugdboek, niet moeilijk, gemakkelijk leesbaar, prettig lettertype, 57 pagina’s en een goed begin van een leuke serie voor meiden en jongens, wel basisschoolleeftijd en vanaf een jaar of 7 als ze zelf lezen. Maar zeker een boek dat ik kids zou aanraden. Goede lezers hebben ‘De aftrap’ heel snel uit. Voor minder geoefende lezers is het leuk om te lezen, mede door het verhaal en het is een prima samen leesboek, om de beurt een stukje lezen.

(Charlottesweb)

 

Delen in Britt aan de bal

Deel 1 is verschenen in de zomer van 2017.

Direct bestellen of reserveren