Lily: de brief vanuit Frankrijk

In Zomers in Zuid-Frankrijk deel 4, Lily, schrijft Lily op het terras van de camping een e-mail aan haar vriendinnen. Je kunt deze e-mail niet in het boek lezen, maar… in dit bericht wel!

 

De e-mail van Lily

—–

Aan: e.v.y.wonder@lnmail.com; sarasarasara@lycomail.nl; jillllllll@megabox.com
Van: l.i.l.y.knop@gmeel.com

 

Onderwerp: Dit artikel zal je leven voorgoed veranderen

 

Ik ben blij dat jullie altijd je spam checken en ik in jullie veilige lijst sta, anders komt deze mail nooit aan met zo’n titel. 😉 Speciaal vanuit het zonnige (o ja, van de week REGENDE het) Zuid-Frankrijk presenteer ik jullie 10 tips voor het ultieme campinggevoel. Ik weet namelijk dat jullie stikjaloers zijn op slapen in een tent. Komt-ie!

 

10 tips voor het ultieme campinggevoel
(copyright Lily Knop)

Zit je deze zomer niet in Zuid-Frankrijk? Heb je de kans gemist tijd door te brengen op een camping? Geen nood! Met deze tien handige tips voelt het alsof je duizend kilometer van huis zit. In een tent. Wat wil je nog meer?

Tip 1: zorg dat je te allen tijde een toiletroil bij je hebt. Je weet tenslotte maar nooit wanneer je naar de wc moet. Je mag de wc-rol deels wegmoffelen, maar niet al te veel, want dat zou het campinggevoel teniet doen.

Tip 2: span een tentdoek boven je bed.

Tip 3: neem in het geheim het gesnurk op van de buren drie huizen verderop. Zet de opname elke avond aan naast je bed. Uitzetten is verboden. Oordoppen gebruiken is toegestaan.

Tip 4: bouw een reuze-loep en projecteer deze op het tentdoek boven je bed. Hij hangt goed als de ochtendzon je elke ochtend voor negen uur uit je bed brandt.

Tip 5: eet elke ochtend verse croissants. Met jam.

Tip 6: ga niet meer naar school.

Tip 7: zorg dat je vader zijn baard laat staan (elke ochtend zijn scheerspullen verstoppen vlak voor hij de deur uit moet helpt).

Tip 8: moet je douchen of je tanden poetsen? Loop in badjas met al je wasspullen naar de buren van drie huizen verderop.

Tip 9: zet een emmer naast je bed voor als je ’s nachts moet plassen. Tenslotte is de wc veel te ver lopen. Leeg de emmer elke ochtend (of nog beter: leer jezelf af om ’s nachts te plassen).

Tip 10: verstop driekwart van de pannen en kruiden en saboteer alle gaspitten op twee na. Koken was nog nooit zo’n leuke uitdaging. Bijkomend voordeel: vaker uit eten gaan.

Zoals jullie kunnen lezen is niet alles ellendig. Korte samenvatting van mijn liefdesleven: ik had een vriendje, toen een one-night-stand (als in: ik stond die avond toen ik hem zoende), en niet veel later had ik geen vriendje meer. Terug bij af.

Hoe is jullie zomer?

Liefs, Lily
—–

Verder lezen?

Als deze e-mail je nieuwsgierig maakt naar wat Lily nog meer meemaakt, leen dan Lily in de bibliotheek of koop hem online of in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *