Artikel op dichtbij.nl!

ALKMAAR – Na de literaire suïcide note van bekroond auteur Floortje Zwigtman ontplofte de jeugdboekenwereld. Met het verdwijnen van bibliotheken en de opkomst van illegale e-books lijkt het niet meer te lonen om fulltime te schrijven. Toch zijn er nog enkelen die de stap zetten. Zo zegde de Alkmaarse Maresa Jacobse haar baan op om fulltime als auteur aan de slag te gaan.

‘Al vanaf mijn veertiende is schrijven een hobby waar ik af en toe wat geld mee
verdien,’ vertelt de auteur, die in 2004 debuteerde met het boek Rotzooi en
sindsdien nog elf boeken schreef. ‘Ik vroeg me af hoe het zou zijn als ik mijn
schrijfwerk serieuzer nam.’ Ze zegde daarop haar baan op en…

 

Lees gratis het hele artikel op Dichtbij.nl >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *